Játékon kívüli szövetségek használata tilos
A játékon belül lehetőséged van másokkal szövetségre lépni. Ha többen szeretnétek együtt játszani, akkor ezt a lehetőséget használjátok. Ha nem vagytok szövetségesek, ne támadjátok ugyanazt a célpontot egyszerre, valamint ne cseréljetek információt sem! Mindenki saját maga szerezze mag a szükséges információkat, csak a szövetségesek segíthetik egymást.

Az egymást ért támadások megbosszulása tilos, amennyiben nem vagytok a játékon belül hivatalosan szövetségben.

Ez a megkötés különösen érvényes nagyobb csoportokra, például egy iskolaosztályra, nagyobb baráti társaságra stb.

Minden játékon kívüli szövetség, akár még védelmi céllal is, TILOS, és az ország anarchista csoportba helyezését kockáztató cselekmény.

Országod javait (beleértve a földterületet is) nem szövetséges országnak felajánlani és/vagy ilyen felajánlást elfogadni tilos.

Más játékos országa ellen uszítani (akár burkoltan is) olyan országokat, akik nem szövetségeseid, tilos.

Bármilyen játékbeli információ megosztása olyan országgal, amely nem szövetségesed, tilos.

Bármilyen játékbeli információ felhasználása, amit olyan országtól kaptál, amely nem szövetségesed, tilos.

A szövetség fogalma az adott csoportra vonatkozik. Nem adhatsz segítséget olyan országnak, és nem kérhetsz segítséget olyan országtól, aminek a gazdájával valahol szövetségben vagy ugyan, de a segítségnyújtás (legyen az konkrét akció, vagy információ átadása) olyan csoportban történik/történne, ahol nem szövetségesed. Ez vonatkozik a segítségnyújtáson és segítségkérésen túl az uszításra is.

Szövetségnek csak a játékbeli szövetség számít, nem tartozik ide sem a megnemtámadási egyezmény (melynek egyetlen célja, hogy a két ország kölcsönösen békénhagyja egymást), sem a hadüzenet.

Ha tudomást szerzel ilyen jellegű szövetségről, azt jelezd a játékon belül található bejelentőlap segítségével, nehogy tévedésből más helyett kerülj kizárásra. Ha egy ilyen szövetségről tudomásod van, és azt nem jelzed felénk, abban az esetben nem tudjuk garatntálni, hogy országod nem kerül áthelyezésre az anarchista csoportba.

További részletek a szabály egyes kiemelt részeit tovább boncolgató állásfoglalásunkban, ide kattintva.