Súgó

Témák
FAQ
Bevezető
Fórum
VIP súgó

Beállítások

Ezen menüpont alatt szerepelnek azok a lehetőségek, amelyek biztonsági vagy kezelési szempontból fontosak lehetnek minden valamirevaló uralkodó számára.

Email értesítők

A játék egyik igen hasznos funkciója az értesítők kiküldése. Értesítőt minden új üzenetről, vagy az országod vonatkozásában történt legtöbb (tehát nem minden) eseményről kérhetsz. Ezt úgy teheted meg, hogy a megfelelő checkboxokat (kis négyzet a sorok előtt) bejelölöd. Ahhoz, hogy a módosítást érvényesítsd, az "Érvényesít" gombra kell kattintanod.

FONTOS! Felhívjuk a figyelmedet arra, hogy ha az email értesítő opció be van kapcsolva, akkor minden egyes eseményről külön kapsz értesítést emailben. Ami azt jelenti, hogy elég sok leveled érkezhet tőlünk. Javasoljuk, hogy amikor nincs rá szükséged, kapcsold ki az értesítőket.

Asztali értesítők

Azoknál a böngészőknél, amik képesek a HTML5 asztali értesítéseit kezelni (ez jelenleg a Google Chrome böngésző), beállítható, hogy az értesítésekről ne csak olyan villogókat kapj, amiket csak akkor látsz, ha a Hódító oldala az aktív a számítógépeden, hanem olyan asztali értesítéseket is, amik akkor is megjelennek, ha a böngésződ le van kicsinyítve, vagy éppen más alkalmazást futtatsz az előtérben. Az asztali értesítő csak akkor működik, ha az érintett Hódítós országodba be vagy lépve! Az értesítőt engedélyezni kell, vagy a Google Chrome beállításai között, vagy a Hódító Beállítások menüpontjában az "Asztali értesítők engedélyezése" gombra kattintva. Ekkor a böngésződ megkérdezi, hogy engedélyezni szeretnéd-e az értesítőket. Ha már engedélyezted, vagy letiltottad, vagy olyan böngészőt használsz, ami nem kezel ilyen értesítéseket, akkor erre a gombra kattintva nem fog történni semmi.

Beállíthatod, hogy mely eseményekről szeretnél asztali értesítést kapni, valamint azt is, hogy az adott értesítésre kattintva fókuszba kerüljön-e az adott ország a böngésződben. Ez utóbbi sajnos nem működik közvetlenül, egy körüljárás szükséges hozzá, ezért amennyiben ezt választod, a fókuszba kerüléskor egy plusz értesítést le kell okéznod.

Ha változtattad, hogy mely eseményekről kérsz értesítést, akkor az országba ismét be kell lépned a változások életbe lépéséhez!Jelszó, felhasználói név és e-mail cím változtatása

Itt lehetőséget biztosítunk számodra, hogy felhasználói nevedet és/vagy jelszavadat megváltoztathasd. Erre akkor lehet szükség, ha valaki tudomást szerzett a mostani belépési adataidról, és nem szeretnéd, ha visszaélnének vele.

A felhasználói név, jelszó, és országnév nem egyezhetnek meg! Ebben az esetben ugyanis a belépési adataid könnyen kitalálhatóak lennének, amivel vissza lehet élni.

FONTOS! Belépési adataidat NE add kölcsön senkinek, mert könnyen visszaélhetnek vele. Ha egy időszakban nem tudod irányítani országodat, akkor inkább tedd szabadságra (lásd kicsit lentebb a Szabadságok résznél). Így biztos lehetsz abban, hogy senki nem nyúl hozzá Rajtad kívül.

FONTOS! A játék adminisztrátorai nem vállalnak semmiféle felelősséget a belépési adatokkal történő visszaélésekből eredő károkért, valamint nem áll módjukban a károkat kompenzálni.

Lehetőséged van továbbá az email címed megváltoztatására is. Meg kell adnod, hogy mire szeretnéd változtatni az emailcímed, majd igényed felkerül egy 1 hónapos várólistára. (Ha meggondolnád Magad, ez alatt az egy hónap alatt bármikor visszavonhatod az aktuális címváltoztatási kérelmedet.) Az egy hónap elteltével az email címed automatikusan az újonnan megadott lesz.

Ország törlése

Ha valamiért nem tudnád folytatni a játékot és országodat törölni szeretnéd, azt is a Beállítások menüpontban teheted meg. Itt meg kell adnod a törlendő országhoz tartozó érvényes jelszavadat és email címedet, majd a "Töröl" gombra kattintva megszüntetheted az országot.

FONTOS! Az ország törlése végleges és visszavonhatatlan. Semmilyen esetben nincs lehetőség a törölt ország visszaállítására.

Szabadság

A szabadság opció abban nyújt segítséget, hogy ha hosszabb ideig nem tudnál országoddal foglalkozni, biztonságban tudhasd azt. A szabadság alatt országod nem támadható, alvilági tevékenységeket nem folytathatnak ellene és varázsolni sem varázsolhatnak rá (kivéve az információszerző varázslatokat), ám a védettségért cserébe országod a szabadság ideje alatt nem fejlődik.

A szabadság minimális időtartama 5 óra. Ez alatt az idő alatt nem fogsz tudni belépni a játékba! Továbbá felhívjuk a figyelmedet arra, hogy az adminisztrátoroknak nem áll módjukban a szabadság idejét lecsökkenteni, és a szabadságon levő országokat az 5 óra lejárta előtt visszaengedni a játékba. Kérjük tehát, hogy csak akkor használd ezt az opciót, ha biztos vagy abban, hogy minimum 5 órán át nem fogsz belépni.

Bár a szabadság minimuma 5 óra, alapvetően hosszabb távú távollétre van kitalálva. Ezért ha 72 órán belül térsz vissza a játékba, akkor a visszatérésed katonai akciónak számít, ami után 12 óráig nem mehetsz újra szabadságra.

A kivehető szabadság maximuma attól függ, hogy milyen régóta játszol. Minden játékban töltött aktív körért kapsz egy kör kivehető szabadságot. Minden szabadságon töltött kör ezt csökkenti. (Anarchista csoportban a kivehető szabadság ideje korlátlan.)

A szabadság feltételei: az elmúlt 3 órában nem végezhettél tolvajakciót, ártó varázslatot, nem indíthattál katonai támadást, nem lehet kiküldött sereged (támadásra, segítségre, vagy támadásban segítésre küldve), saját varázslói és alvilági készültségednek 100%-on kell lennie (*), és még legalább 25 kör kivehető szabadsággal kell rendelkezned. Ha nem felelsz meg ezeknek a feltételeknek, akkor a szabadság gomb megnyomásával csak JELZED szabadságrameneteli szándékodat, ami az előző feltételek teljesülésekor fog életbe lépni, a szabadág 5 órás minimuma onnantól kezdődik.

A legfelső szinten (1/A csoport) a szabadság nem véd meg a szövetségi támadástól! Ugyanitt, a szövetségi támadások kiszámíthatósága érdekében ha 12 órán belül nem térsz vissza a szabadságról, akkor legközelebb csak a 72 óra elteltével fogsz tudni visszajönni.

(*) Saját varázslói és alvilági készültség = az a 0% és 100% közötti érték, ami csak a saját akcióid által csökken, a körváltások alkalmával a megszokott módon regenerálódik, és ellenfeleid ártó akciói nem csökkentik.

FONTOS! Attól, hogy szabadságra ment országod, a már úton levő seregek be fognak ütni! A szabadság nem arra való, hogy egy már folyamatban lévő támadás elől megmentsd országodat. Az a csata rendesen le fog zajlani, csupán új támadás nem indítható az ország ellen!

FONTOS! Szabadság alatt az el nem férő seregek (katonai egységek, tolvajok, varázslók), és a raktárakban el nem férő áruk elvesznek!

FONTOS! Ha országod területe meghaladja a fellépési követelmények között szereplő maximum terület nagyságát, akkor országod a szabadság ideje alatt körönként 1 hektárt veszít a területéből, egészen addig, amíg a szabadságról vissza nem tér, a fellépési maximumot el nem éri, vagy a pontlistából ki nem esik. Ha van üres területed, akkor először az üres területek fogynak el, ha nincs, akkor a beépített területek véletlenszerűen, ha már ez sincs, akkor az építés alatt álló területek véletlenszerűen. (Anarchista csoportokat a területvesztés nem érint.)

FONTOS! Ha a kivehető szabadság 24 körre csökken, akkor erről e-mailben és játékon belüli esemény formájában értesítünk. Ha a kivehető szabadság elfogy, akkor egy ismételt értesítés mellett az ország visszakerül az aktív játékba, tovább fejlődik, és onnantól kezdve ismét támadható!