Súgó

Témák
FAQ
Bevezető
Fórum
VIP súgó

Tanácsadók

Itt követheted nyomon országod fejlődését. Egy uralkodó számára létszükséglet, hogy tudja, mikor érkeznek meg a kiképzésről a katonák, mikor épülnek fel az épületek, van-e elég férőhely és élelem a lakosság számára. Lássuk, milyen információk szerepelnek ezen az oldalon!

Raktárak

A raktáraknál mindig megnézheted az aktuális teljes és szabad raktárkapacitást, valamint a rendelkezésedre álló erőforrások által foglalt helyet. Minden egyes felépített raktárban 100 fegyvert és 300 egységnyi nyersanyagot, drágakövet valamint 1000 bála gabonát tudsz tárolni. A táblázat értelmezése:

Áru:Itt láthatod felsorolva az összes létező nyersanyagot. (Nem csak azt, amivel jelenleg Te rendelkezel.)
Hely:Ez az oszlop jelzi a raktárak maximális kapacitását.
Foglalt:Ebben az oszlopban láthatod, hogy melyik nyersanyagból éppen mennyi van országodban raktáron.
Szabad:Ebben az oszlopban a szabad raktárkapacitást jeleztük.
Termelés/kör:Az utolsó oszlop mutatja, hogy egy körben melyik nyersanyagból mennyit termelnek a különbözö bányák. A bányákról és a termelési mutatójukról az Építés súgóban, a bányák és a többi épület működőképességéről az Intéző súgóban olvashatsz.

Épületek/felfedezés

Ebben a táblázatban láthatod felsorolva, hogy milyen épületeid vannak és mik vannak építés alatt. A táblázat oszlopai sorrendben a következő jelentésekkel bírnak:

Épület:Ebben az oszlopban láthatod felsorolva, hogy milyen épületfajták léteznek a játékban. (Nem csak azt, ami Neked van!)
Van:Itt a számok jelzik, hogy milyen épületfajtából mennyi van az országodban felépíve. (Az éppen építés alatt lévő épületek nem számítanak bele ezekbe az értékekbe!)
Százalékos arány:Az épületfajták mellett megjelenő százalékos értékek azt jelentik, hogy az egyes épületfajták az összes földterületednek éppen hány százalékát foglalják el.
Számozott oszlopok:A számozott oszlopok a köröket reprezentálják. Amelyik számozott oszlopban egy számot látsz, ott az oszlop sorszámának megfelelő kör múlva épülnek fel az épületeid. (Természetesen csak az az épület, amelyiknek a sorában szerepel ez az érték, és csak annyi, amennyit ez az érték mutat.)

A felfedezés sorban vastag kékkel jelzett szám a célzott felfedezést jelöli. Erről bővebben a Felfedezés súgóban olvashatsz.

Tudományok

A tudományok táblázatában tekintheted meg a tudományos fejlettséged aktuális állapotát.
       Maga a táblázat az építési táblázathoz hasonlít: itt is fel vannak sorolva a tudománytekercsek fajtái, mellette közvetlenül az, hogy melyik tudománytekercsből mennyivel rendelkezel éppen. Ezeket követik a számozott oszlopok, melyek jelentése ugyanaz, mint az Építés/felfedezés résznél.

Hadsereg

A tanácsadóknál figyelemmel kísérheted a hadsereged állapotát, katonáid ki- és továbbképzését. Ez elég fontos lehet, hiszen ennek segítségével a támadásokat úgy tudod időzíteni, hogy az Számodra a legkedvezőbb legyen.

Maga a táblázat az építési táblázathoz hasonlít: itt is fel vannak sorolva a különböző katonai egységek, mellette közvetlenül az, hogy melyik katonai egységből mennyivel rendelkezel éppen. Ezeket követik a számozott oszlopok, melyek jelentése ugyanaz, mint az Építés/felfedezés résznél.

Térkapuk

Az általad nyitott térkapuk listáját találod itt, feltüntetve azt is, hogy még hány körig van a kapu nyitva. Ne feledd, hogy ha valaki országodra nyit térkaput, az itt nem jelenik meg, azt a külön erre a célra való varázslattal tudod felfedezni.

Mágiák

Ennél a résznél nézheted meg, hogy országodra milyen varázslatok (Arról, hogy milyen varázslatok vannak, és melyik milyen hatással bír, a Varázslatok súgóban olvashatsz.) hatnak éppen. Az országodra ható varázslatok mellett fel van tüntetve, hogy még hány körig lesz hatása országodra.

Férőhelyek

Természetesen minden háznak, barakknak, kocsmának és templomnak véges a befogadóképessége. A táblázat a következőket mutatja:

Hol:Az első oszlop mutatja, hogy melyik épületekre vonatkozik a ferőhely-kérdés.
Hely:Ez az oszlop az előzőben felsorolt épületek maximális férőhely-kapacitását mutatja.
Foglalt:A foglalt férőhelyek száma.

FONTOS! A barakkokban nem csak az egyszerű közkatonák laknak! Itt lakik minden katonai egység!

A barakkokról, házakról, kocsmákról és templomokról bővebben az Építés súgóban olvashatsz.

Ételfogyasztás

Mint minden más, országon belül történő dolgot, a tanácsadók az ételfogyasztást is figyelemmel kísérik, az információkat pedig továbbítják Neked. Az ételfogyasztási táblázat leírása a következő:

Az első sorban láthatod, hogy az országodban felépített tanyák mennyi élelmet termelnek egy körben. Ezt követi a raktárakban tárolt mennyiség, mögötte jelezve, hogy a raktárba körönként mennyi élelem kerül, vagy mennyi fogy el onnan. Harmadik sorban az előző két sor összegét láthatod, mint összes étel.

Ezután jön a fogyasztás. 5 katonai egység (a varázslók és a tolvajok is) vagy lakos fogyaszt el egy kör alatt egy bála élelmet.

Ennek a táblázatnak a legalján láthatod az egyenleget, ami megmutatja, hogy az országod felhalmozott élelemtartalékaiból még mennyi van, és az éppen fogyóban van, vagy gyarapszik.

Kintlévő és segítő seregek

Az oldal alján kísérheted figyelemmel, hogy milyen seregeket küldtél ki támadni, vagy védekezni, esetleg szövetségeseid milyen seregeket hívtak Tőled segítségül, emellett nyomonkövetheted a Nálad "vendégeskedő" szövetséges csapatokat.