Súgó

Témák
FAQ
Bevezető
Fórum
VIP súgó

Egyedi időszakok

Az egyedi időszakok olyan kiegészítései a normál játékmenetnek, amik hónapról hónapra más és más stratégiákat részesítenek előnyben. Ezzel biztosítják azt a stratégiai változatosságot, ahol az kerül ki győztesen, aki a legjobban képes alkalmazkodni az adott körülményekhez, és a lehető legtöbb időszakot képes előnyére fordítani.

Az egyedi időszakok havonta változnak. Vannak pozitív, negatív, és vegyes hatású események. Az események részletes leírását lejjebb találod. Minden esetben a normál játékmenetet egészítik ki: valamilyen játékbeli tényező módosításával, vagy valamilyen új játékelem beillesztésével.

Az egyedi időszakokat mindig előre meghirdetjük, hogy már a következő hónapra is fel tudj készülni.

Az 5. szinten nincsenek egyedi időszakok. A 4. szinten, ismerkedő jelleggel csak egy pozitív hatás érvényesül. A 3. szinten már az összes hatás közül érvényesül egyszerre egy, legyen az akár pozitív, akár negatív, akár vegyes. A 2. szinten szintén az összes hatás közül érvényesül egyszerre KETTŐ. Az 1. szinten az összes hatás közül egyszerre HÁROM érvényesül, ezzel itt alakítva ki a legnagyobb stratégiai változatosságot.

Az egyedi időszakokat bemutató lenti lista változhat és bővülhet!

BŐ TERMÉS:Napfény, eső, kellemes hűsítő szelek. Minden adott ahhoz, hogy a gabonatermelés az átlagosnál eredményesebb legyen. Ez alatt az időszak alatt a tanyák a normál időszakhoz képest 20%-kal több gabonát termelnek.
RÁGCSÁLÓK:A gabonaföldeken, minden óvintézkedés ellenére elszaporodtak a rágcsálók, amik megdézsmálják a termést. A rágcsálók természetes ellenségei hamarosan jókat lakmároznak majd. De addig, ez alatt az időszak alatt a gabonatermelés a normál időszakhoz képest 10%-kal csökken.
NYERSANYAG+:Sokmillió évvel ezelőtt egy nagy katasztrófa rázta meg a bolygót. Bányászaid most értek el ennek a korszaknak a maradványaihoz, és ámuldoznak a mesés termelés lehetőségétől. Ez alatt az időszak alatt, ameddig ezek az új feltárások kitartanak, minden nyersanyagtermelésed 20%-kal magasabb a normál időszakhoz képest.
NYERSANYAG-:Ahogy vannak jó időszakok a nyersanyagtermelésben, úgy vannak rosszak is. A mostani ilyen. Embereid igyekeznek minél hamarabb túljutni a kevésbé igéretes rétegeken. Addig a nyersanyagtermelésed 10%-kal alacsonyabb a normál időszakhoz képest.
ELIT+:Messzi vidékekről elit zsoldosok érkeztek az országba, hogy tudásukat átadják ifjú kollégáiknak. A képzések hatására az elit egységek harci kedve magasabb az átlagosnál, és mennének támadni, szinte bármire. Ameddig tart ez a lelkesedés, addig az elit egységek alap támadóértéke 5 pont helyett 6 pont.
LOVAS+:Messzi vidékekről híres lovasok érkeztek az országba, hogy tudásukat átadják ifjú kollégáiknak. A képzések hatására a lovas egységek harci kedve magasabb az átlagosnál, és mennének támadni, szinte bármire. Ameddig tart ez a lelkesedés, addig a lovas egységek alap támadóértéke 6 pont helyett 7 pont.
ÍJÁSZ+:Messzi vidékekről híres íjászok érkeztek az országba, hogy tudásukat átadják ifjú kollégáiknak. A képzések hatására az íjász egységek harci kedve magasabb az átlagosnál, és a messzi célpontokat is nagyobb pontossággal eltalálják. Ameddig tart ez a lelkesedés, addig az íjász egységek alap védőértéke 6 pont helyett 7 pont.
FÉNYES TELIHOLD:Átok ül az országon. Telihold kúszott az égre, és el sem mozdul onnan. Az éj leple alatt támadni próbáló seregeket mintha nappali fény világítaná meg. Esélytelen, hogy óvatosan, rejtőzködve indítsanak támadást, vagy akárcsak rejtve védekezzenek. Ameddig a hold ismét el nem tűnik az égboltról, addig minden harci veszteség, beleértve az útközbeni veszteségeket is, a normál veszteség duplája. (A mészárlás eredményére nem vonatkozik.)
DÉMONTÁMADÁS:A környék összes országa felett hatalmas démonok repkednek, és amint bárki kezében csillogó aranyat látnak, lecsapnak. Amíg a démonok az égen vannak, addig minden ország aranya körönként egytized százalékkal csökken. Csak teljes összefogással győzhető le a démonhorda, küldd hát a sereged Te is a támadásukra. Minél nagyobb sereget küldesz, annál hamarabb ér véget ez a rémálom. Amint a démonokat sikerül legyőzni, az arany csökkenése megszűnik.
ROBIN HOOD:Ezúttal nem az erdőben vert tábort Robin Hood, hanem a piacok körül. Minden piaci eladás bevételéből 10%-ot elrabol. Ennyivel kevesebbet kap mindenki, aki a piacon bármit elad. Az elrabolt pénzt pedig szétosztja: az adott kör "bevételét" az aktív országok egyenlő arányban kapják meg.
SÖTÉT NAPPALOK:Teljesen felborult az idő, a nappalok sötétebbek, mint az éjszakák. A sötétség leple alatt pedig katonáid sokkal ügyesebbek. Legyen szó akár földfoglalásról, akár fosztogatásról, sereged ezidő alatt 10%-kal nagyobb zsákmányt szerez sikeres támadás esetén. (A támadás sikeressége nem módosul!)
ZSUGORÁRU:Egy balul sikerült varázslat nem várt mellékhatásaként az áruid teljesen összementek. Ugyanúgy használhatók, mint máskor, de valahogy mégis kevesebb helyet foglalnak. Idővel biztosan véget ér ez a varázslat, de amíg tart, addig a raktár épületeidbe a megszokott mennyiségű áru háromszorosa fér.
DUPLA-VARÁZS:Egy nagyon távoli, keleti országból érkező kereskedőtől sikerült olyan hozzávalókat beszerezni, amikkel varázslóid sokkal hatékonyabban tudnak dolgozni. Sajnos ezek a hozzávalók romlandók, így csak rövid ideig élvezheted előnyüket, de addig minden varázslat kétszer annyi ideig tart, mint normál esetben. Akár 72 körig! Az ártó varázslatok is!
JÁRVÁNY:Ideje kitakarítani az utcákat és házakat, és füstölőket gyújtani, mert a mostani állapotok mellett bármikor felütheti a fejét egy-egy betegség. A környező országokban rengeteg megbetegedést jelentettek, járvány tört ki! Nemcsak külső forrásból kaphatsz el betegségeket, hanem ez idő alatt spontán megbetegedés is kezdődhet az országban!
KISVILÁG:Azt tartja a mondás, hogy "Milyen kicsi a világ!", és valóban! Ezt most minden eddiginél jobban megtapasztalhatod. Minden ország távolsága ugyanis megfeleződik ez alatt az időszak alatt. (Minimum 2 kör marad továbbra is.) Akit eddig nem tudtál elérni, arra most esélyed van. Akitől eddig biztonságban érezted magad, attól most nem teheted.
KÜLÖNADÓ:A Császár építkezései új lendületet vettek, és rengeteg új nyersanyagra van szüksége. Minden ország számára kijelölt egy teljesítendő mennyiséget, amit le kell adni. Ez országonként eltérő lehet. Ameddig ezt a mennyiséget nem teljesíted, addig minden haderő, mágikus erő és alvilági erő 10%-kal alacsonyabb. Siess a teljesítéssel, és lehetséges, hogy mindenki másnál erősebb leszel, kihasználva átmeneti gyengeségeiket!
DRÁGA DRÁGAKÖVEK:A Császár építkezéséhez most aztán minden drágakőre szükség van, ezért ez alatt az időszak alatt minden egyéb tényezőtől függetlenül fixen 2000 aranyon tartja a drágakő árfolyamát.
TUDOMÁNY HÓNAPJA:A tudás nagy kincs! Ezt szem előtt tartva a Császár meghirdette a Tudomány Hónapját, amikor minden tudományos fejlettséget megjutalmaz. Minden tudományos terület maximuma 5%-kal magasabb, mint a normál időszakban, de maximum 55%. A lakáshelyzet is. Élőhalottnak is.
VÁSÁR HÓNAPJA:Ebben a hónapban a Császár a helyi kis piacok jelentőségét hangsúlyozza. Minden piac épület automatikusan elad egy bányányi termelést minden típusú nyersanyagból (a raktárban lévő áruidból), hosszútávú piaci átlagáron. Ehhez nem használ el piaci belépőt, az aranyat automatikusan megkapod.
MEGTAKARÍTÁSOK HÓNAPJA:A népesség az adóból befolyó pénz felét nem az országod arany készletébe fizeti be, hanem a segélykeret megtakarítás részébe.