Súgó

Témák
FAQ
Bevezető
Fórum
VIP súgó

FAQ - Egy gépről, egy munkahelyről több játékos

Bár néhány alapvető dologra odafigyelve megoldható, hogy egy gépről, vagy egy háztartásból/munkahelyről több játékos is problémamentesen játszhasson, a tapasztalataink azt mutatják, hogy ezekre az alapvető dolgokra nagyon sokan nem figyelnek oda. Ezért a csalódások elkerülése végett azt ajánljuk, hogy egy gépről csak egy ember játsszon. Ha mégis úgy döntesz, hogy többen szeretnétek egy helyről játszani, akkor kérünk, hogy a lentieket minden esetben tartsátok be.


Tisztában vagyok a több ország irányítására vonatkozó szabályokkal. Olyan munkahelyen játszom, ahol mindenki közös tűzfalon megy ki az Internetre, és minden egy gépnek látszik. Kollégám is játszik. Mit tegyünk, hogy ne legyen baj?
  Az országokat mindenki saját maga indítsa és irányítsa. Ne egymásnak indítsátok, és ne egymás országát gondozzátok.
Tisztában vagyok a több ország irányítására vonatkozó szabályokkal. Otthonról játszom, és a család több tagjának is van országa. Mit tegyünk, hogy ne legyen baj?
  Az országokat mindenki saját maga indítsa és irányítsa. Ne egymásnak indítsátok, és ne egymás országát gondozzátok. Ha egy csoportba kerülnek az országok, akkor egymástól teljesen független életet kell, hogy éljenek az országok, egymással ne osszatok meg információt, és semmiképpen ne támadjatok közös célpontokat. Egymást se. SEMMIKÉPP NE LEGYETEK EGYMÁSSAL SZÖVETSÉGBEN!
Tisztában vagyok a több ország irányítására vonatkozó szabályokkal. Munkahelyről játszom, de csak egy géppel lehet az Internetre menni, és mások is játszanak onnan. Mit tegyünk, hogy ne legyen baj?
  Az országokat mindenki saját maga indítsa és irányítsa. Ne egymásnak indítsátok, és ne egymás országát gondozzátok. Ha egy csoportba kerülnek az országok, akkor egymástól teljesen független életet kell, hogy éljenek az országok, egymással ne osszatok meg információt, és semmiképpen ne támadjatok közös célpontokat. Egymást se. SEMMIKÉPP NE LEGYETEK EGYMÁSSAL SZÖVETSÉGBEN!
Tisztában vagyok a több ország irányítására vonatkozó szabályokkal. Én nem is irányítok több országot, csak egy országom van, de annak ügyeit több helyről intézem. Napközben munkahelyről, este otthonról, néha wapról is. Lehet ebből gond?
  Ha egy országot több helyről irányítasz, az nem baj, ezt nyugodtan megteheted.
Tisztában vagyok a több ország irányítására vonatkozó szabályokkal. Szövetségben vagyok, és nem mindig férek hozzá a géphez, ezért meg szeretném kérni a szövetségesemet, hogy időnként nézzen rá az országomra. Lehet ebből baj?
  Lehet belőle baj.

Először is bármikor ellophatják országodat, ha valakinek megadod a belépési adataidat, amivel több hónap munkáját tudják pillanatok alatt tönkretenni. Ha olyan valakinek adod meg az adatokat, akiben megbízol, az sem garantálja, hogy hozzá nem lépnek be illetéktelenek, és nem szerzik meg a Te adataidat is.

Ezen túlmenően, ha bármilyen egyéb gyanús jel, akció párosul az országokhoz, akkor az egy helyről való belépés elegendő plusz bizonyítéknak számít a szabálytalanság megállapításához, így országod akár az anarchista csoportba is kerülhet, az ezzel járó büntetésekkel együtt.

Ezért SEMMIKÉPPEN nem javasoljuk, hogy a szövetségesek egymásnak megadják belépési adataikat, és egymás országát gondozzák.
Tisztában vagyok a több ország irányítására vonatkozó szabályokkal. A szövetségeseimmel néha összejövünk nálam egy bulira, és mindenki itt nézi meg az országát az én gépemről. Mire figyeljünk?
  Ez nem egy túl szerencsés felállás. Ha mindenképpen muszáj, akkor védővarázslatok felrakása, piacozás a maximum. Semmilyen akciót ne indítsatok ilyen esetben. Amennyiben ez más gyanús tényezőkkel, akciókkal párosul, sajnos az anarchista csoportba helyezést kockáztatja, ezért az ilyen helyzeteket nem ajánljuk.
Tisztában vagyok a több ország irányítására vonatkozó szabályokkal. Időnként összejövünk a haverokkal egy-egy bulira nálam, és olyankor az én gépemről nézi meg mindenki az országát. Nem vagyunk szövetségben szerencsére. Ebből lehet valami baj?
  Ha külön emberek országairól van szó, akkor ebből nem valószínű, hogy gond lehet. Akciókat indítani azonban ilyen esetben se indítson senki arról a gépről, maximum védővarázslatok felrakása megengedett.
Nekem otthon/iskolában van megosztott internetem, nem a munkahelyen. Ilyenkor mi a teendő?
  Ilyenkor a fenti példák érvényesek, értelemszerűen a munkahely helyére az otthoni hálózatot, vagy az iskolát kell behelyettesíteni.