Súgó

Témák
FAQ
Bevezető
Fórum
VIP súgó

Fórum

A Hódítóban a fórumok olyan zárt közösségek beszélgetőhelyei, ahova meghívásos alapon juthatsz be.

Hogy bejuthass egy fórumra, kérd meg ismerőseidet, hogy küldjenek meghívót. Ha nem ismersz senkit, akkor javasoljuk, hogy keress országodnak szövetségest, aki segít a játékban eligazodni, segít az országod kezdeti felépítésének összeállításában, és segít a Hódító közösségi életében is eligazodni.

Néhány fórum ismeretlenül is befogad. Ha ezekre szeretnél bekerülni, olvasd tovább az etikettet.

Ha minden kötél szakad, akkor saját fórumot is indíthatsz, de ide is meg kell hívnod ismerőseidet, egyedül beszélgetni elég unalmas. :)

Minden fórum közössége saját maga dönti el, hogy mi az a stílus, amit a fórum résztvevőitől elvár. Ezért elképzelhető, hogy valaki, akinek minden második szava trágárkodás, nem lesz hosszúéletű egy kultúrált fórumon. Ugyanígy elképzelhető, hogy ha valaki állandóan beleköt másokba, akkor szintén hamar ki lesz az adott fórumról dobva. Erről minden esetben a fórum közössége dönt, teljesen függetlenül a Hódító játék üzemeltetőitől.

Annak ellenére azonban, hogy a fórumok meghívásos alapon működnek, ezek nyilvános fórumoknak számítanak. Ez azt jelenti, hogy nem adhatsz ki olyan információkat, amik a szövetségi fórumon elfogadhatóak lennének. Konkrétan:
 • A fórumra soha ne írd meg más országának semmilyen adatát! (Saját eseménylistát se!) Semmi olyat, amiből az ország készenlétére, seregének nagyságára vagy összetételére, szövetségeseire, belépési idejére, vagy bármilyen más, nem publikus adatra következtetni lehet.
  (Hogy a dolog teljesen egyértelmű legyen, egy példa: Ha valaki azt irja ki a Fórumra, hogy XY megtámadta, akkor ezzel megsérti a szabályokat. Hogy miért? Mert ebből egyből meg lehet tudni, hogy a támadó országnak van kiküldött serege, nem tartózkodik mindenki otthon. Ellentétben ezzel, ha azt irja, hogy nyolcszor próbáltak rá varázsolni, ez nem számít szabálysértésnek, mivel ebből nem lehet semmit megtudni.) Röviden: minden országadat tabu.
 • Országodat ne ajánld fel másnak. Mindenki saját erőből érje el, amit el tud. Ide tartozik információ kiadása saját országról, saját gömb, kérés, hogy menjen valaki lopni/támadni/varázsolni, illetve minden olyan információ, amiből a fórumot olvasók országod felépítéséről információhoz juthatnak.
 • A fórumon szigorúan tilos a piaccal kapcsolatban bármit is reklámozni, vagy bármilyen formában közölni. Ide tartoznak az olyan kérdések is, hogy "miért nincs rúna a piacon?", vagy "miért ilyen olcsó/drága a katona?", és minden hasonló kérdés, kijelentés, kérés stb. Röviden: minden, ami a piaccal kapcsolatos, tabu.
 • Ne "floodolj". Ez azt jelenti, hogy ne írj rövid, egysoros üzeneteket egymás után; ne írj hosszú értelmetlen üzeneteket; és főleg ne írj olyan üzenetet, amelyben olyan hosszú szó található, hogy a fórum szélességét megváltoztatja.
 • Ne másolj be hosszú idézeteket. A wapról játszók ilyenkor az üzeneted miatt nem tudnák használni a fórumot, ezért minden hosszabb (10-15 sornál hosszabb) idézettől kérünk, hogy tartózkodj.
 • Csalásgyanús eseteket NE a fórumon jelents be! Ennek több oka is van: először is nem biztos, hogy igazad van, és ezzel bizony elég nagy károkat okozhatsz a 'gyanúsítottnak', másodsorban pedig ennek megvannak a megfelelő módjai, ezeket a súgóban megtalálod.
 • Ha bármi problémád merülne fel a játékkal, akkor azt az ügyfélszolgálaton jelezd, NE a fórumon!
 • Privát üzenetet ne írj ki sem egészben, sem részben a fórumra.
 • Ne reklámozz semmilyen olyan szolgáltatást, terméket, rendszert stb., ami nincsen szoros összefüggésben a Hódítóval, és ellenkező esetben is csak az adminisztrátorok előzetes beleegyezésével tedd. Röviden: bármilyen webcím bemásolása a fórumra tilos. Akkor is, ha az csak a kedvenc videoklipped.
 • Ha a Hódító továbbfejlesztésével kapcsolatban ötleted, javaslatod van, azt ne itt vesd fel, ahol csak a játékosok egy kis része tudja elolvasni. Használd a Hódító külső fórumának "Fejlesztés" témakörét, amit bárki elolvashat, és bárki hozzászólhat.
 • Minden fórumozótól elvárjuk, hogy betartsa a magyar helyesírás szabályait. A Hódítónak nem célja, hogy alternatív írásmódokat népszerűsítsen, ezért a szándékosan helytelen, vagy nem szándékosan, de az elvárhatónál helytelenebb írásmód használata nem egyeztethető össze a Hódító irányelveivel. Ha nem tudsz helyesen írni magyarul, akkor kérünk, hogy fórumozás előtt tanulj meg.
 • Üzeneted semmilyen módon ne sértse Magyarország alkotmányos rendjét, és a hatályban lévő jogszabályokat (rágalmazás, pánikkeltés stb.).
 • Általános szabály, hogy ha egy beírással kapcsolatban egyáltalán felmerül benned a kérdés, hogy az vajon a fórumra való-e, akkor nem való a fórumra.
 • És a legfontosabb: a fórumon a játékról és adminokról csak jót lehet mondani, vagy semmit. :)))))))

Amennyiben üzeneteddel megsérted a fenti szabályok bármelyikét, enyhébb esetben, illetve első alkalommal egy figyelmeztetést kapsz, és írásaidat eltávolítjuk, súlyosabb esetben, illetve a szabályok többszöri megsértése esetén 5 és 168 kör közötti büntetést kapsz, mely idő alatt nem léphetsz be országodba. A szabályok durva megsértése országod törlését vonja maga után. Törölt ország visszaállítására nincsen lehetőség.

Ha a szabályok megsértésének idejében nincsen adminisztrátor bejelentkezve a játékba, úgy a megfelelő büntetést később érvényesítjük.

Ha valamely játékostársad beírásait nem szeretnéd olvasni, vedd fel őt a mellőzött országok listájára (lásd: üzenetek súgó), innentől a rendszer nem fogja számodra megjeleníteni a fórumüzeneteit sem. (Ez a funkció csak VIP tagjaink számára elérhető.)

Javasoljuk továbbá, hogy személyes adataidat ne hozd a fórumon nyilvánosságra, mert ahhoz bárki hozzáférhet, és minden ebből eredendő kár egyedül Téged terhel. Mi az ilyen esetekből eredendő károkért, sérelmekért nem vállalunk felelősséget.

A fórum moderátorai, akik ugyanolyan játékosok, mint Te magad, bármikor törölhetik beírásaidat az egyes fórumokról, illetve átmenetileg eltilthatnak egyes fórumok használatától. Az ilyen törlések és eltiltások ellen fellebbezésnek helye nincs, ha nem tetszik ez az eljárás, akkor otthagyod az adott fórumot, és máshol beszélgetsz.

Ha nem egy fórum moderátora tilt el a fórumtól, hanem a játék adminisztrátorai alkalmaznak ellened szankciót, akkor az nemcsak a fórum elérését korlátozza, hanem a játékba való mindennemű belépést, és használatot is.

Ne feledd, hogy a játék adminisztrátorai fenntartják a jogot, hogy bármely beírást bármikor eltávolítsák a fórumról, és bármely fórumozót átmenetileg, vagy véglegesen eltiltsanak a játéktól, mindenféle indoklási kötelezettség nélkül.

Anarchista csoportok:

A következő engedmények csak az anarchista csoportokban játszókra vonatkoznak. A többi csoportban ezek az engedmények nem állnak, és országod kitiltását eredményezhetik.
 • Bemásolhatsz más anarchista csoportbeli országról információt, akár konkrét kristálygömb eredményt is. Egy bejegyzés maximum 1 kristálygömböt tartalmazhat. Más információ is kiadható. Tilos azonban normál csoportban levő országról információt kiadni.
 • Bemásolhatsz anarchista ország eseménylistáját. Egy bejegyzés maximum 10 soros eseménylistát tartalmazhat. Normál csoportbeli ország eseménylistáját tilos bemásolni.
 • Piaci információk kiadhatók az anarchista csoport piacáról. Más csoport piacáról információ kiadása tilos. A piaci információt tartalmazó bejegyzés hossza maximum 10 sor lehet.
 • Az anarchista csoport diplomácia menüpontja alatt és az anarchista csoport fórumán megengedett támadások egyeztetése anarchista csoportbeli országok ellen. Más csoportban levő országok elleni megbeszélések mindkét helyen tiltottak.
 • Az anarchista csoport diplomácia menüpontja alatt és az anarchista csoport fórumán felajánlhatod országodat másnak, akár teljes egészében (felhasználói név és jelszó átadásával), akár olyan célból, hogy lopjanak, földet vigyenek stb. Csak anarchista csoportban levő ország ajánlható fel.
Az egyes fórumok szabályai eltérhetnek az általános engedményektől, melyeket az adott fórum moderátorai állítanak fel és felügyelnek.

A Hódító adminisztrátorai fenntartják a jogot bármely fórum törlésére, és új fórum létrehozási kérelmének visszautasítására.

Köszönjük, hogy betartod a közösség szabályait.


Gyakori kérdés: Hogyan lehetek tagja új fórumoknak?
Válasz: Meghívót kaphatsz ismerőseidtől, esetleg kérhetsz azokon a fórumokon, ahol már tag vagy. Ide kattintva pedig egy listát kapsz azokról a fórumokról, ahol a fórumgazdák bárkit szívesen látnak, és még nem voltál tagjuk/nem kértél meghívót.

Gyakori kérdés: Hogyan indítok új fórumot?
Válasz: Kattints ide, és már indíthatod is az új fórumot. Egy ember csak egy fórumnak lehet a gazdája, ezért ha már indítottál saját fórumot, akkor mégegyet nem fogsz tudni. Ha arra nincs szükség, töröld, majd utána indíthatsz újat. A Hódító üzemeltetői fenntartják a jogot, hogy bármely fórumot indoklási kötelezettség nélkül, saját belátásuk szerint töröljenek.