Súgó

Témák
FAQ
Bevezető
Fórum
VIP súgó

Hadüzenet

Ha valakit nem csak egy-egy alkalommal támadsz, hanem egy hosszabb háborúba mész bele, akkor célszerű ezt tudatni a másik féllel, és hadat üzenni neki. Ezzel erődet jobban összpontosítod konkrét célpontokra.

A hadüzenet az elhúzódó háborúk formális jelölése. Ha olyan országot támadsz, akivel hadban állsz, akkor sikeres támadásod sokkal eredményesebb lesz.

Konkrétan: minden katonai akció, minden tolvajakció, és egy kivételével minden azonnal ható mágikus akció 20%-kal magasabb eredményt jelent, ha sikerrel jársz. Az egyetlen mágikus akció, amely kivételt képez, az a földrengés, ennek eredményességét a hadüzenet nem erősíti. (Nem azonnal ható varázslat a vihar és a szárazság, hiszen ezek a varázslás pillanatában semmi hatást nem fejtenek ki, csupán a körváltások alatt érezhetőek.)

Csak az eredmény változik! Azt, hogy sikerül-e az adott akció, vagy sem, azt a hadüzenet nem befolyásolja, tehát sem plusz védőerőt, sem plusz támadóerőt nem jelent.

A hadbanállás ideje alatt MINDKÉT fél akciói erősödnek, nemcsak a hadüzenetet küldő félé!

A hadüzenet egy felkészülési idővel kezdődik. Ez alap esetben 24 kör. Ez alatt az idő alatt a hadüzenetet küldő ország nem kezdeményezhet támadást, időt adva a másik országnak a felkészülésre. Ha azonban a hadüzenetet kapó ország úgy dönt, hogy nincs szükség erre a felkészülési időre, akkor ő azonnal indíthat támadást. Ilyenkor a felkészülési idő azonnal megszakad, és mindkét fél támadhat.

A felkészülési időt követően még 49 körig a hadüzenet nem vonható vissza. Visszavonni csak az azt küldő ország tudja.

A hadüzenet küldése ellenséges akciónak számít, ami után minimum 12 óráig nem mehetsz el szabadságra!

Egyszerre maximum 3 darab hadüzenetet küldhetsz, a Te országodnak viszont korlátlan számú ország üzenhet egyidőben hadat. Azokat az országokat, akikkel éppen hadban állsz, a pontlistában pirossal kiemelve láthatod.

Hadüzenetet csak VIP ország küldhet.

A VIP tagságról bővebben a VIP súgóban olvashatsz.