Súgó

Témák
FAQ
Bevezető
Fórum
VIP súgó

Üzenetek

Minden hadvezér és uralkodó számára elkerülhetetlen a más országok vezetőivel, képviselőivel való érintkezés. A kommunikáció a megfelelő stratégia egyik alapeleme, melyhez ezen menüpont alatt nyújtunk segítséget.

Üzenet küldése

Üzenetet bárkinek küldhetsz, akinek csak szeretnél. Nem csak a saját csoportodon belül levő játékosoknak, hanem bárkinek az egész játékban.

Az üzenet megírásához csak a címzett sorszámát kell tudnod. Ezt kell beírnod a megfelelő helyre, és már írhatod is az üzenetet.

Ha egy üzenetet elküldtél akkor lehetőséged van innen megtekinteni a régebbi üzeneteidet, nem kell visszamenned a főmenübe.

FONTOS! Szeretnénk megkérni arra, hogy az üzeneteket kulturált stílusban írd, hogy ne bánts meg vele másokat. A minősíthetetlen hangvételű üzenetekért enyhébb esetben kitiltás, durvább esetben azonnali törlés jár.

Üzenetek érvényessége

Minden üzenet a megérkezésétől számított 5 napig marad olvasható az üzeneteid között, utána automatikusan törlődik. Lehetőséged van egy üzenetet elmenteni, erről kicsit lentebb, az Üzenetek mentése résznél olvashatsz.

A fölösleges, olvasott vagy elévült üzeneteket kérjük, töröld, így mind a saját, mind a mi dolgunkat megkönnyíted.

Új üzenetek

Ha új üzeneted érkezik, arrol többféleképpen szerezhetsz tudomást:

A Főmenüben A Főmenüben az országod aktuális állapotát mutató táblázat alatt találhatsz egy "Új üzenet érkezett" linket. Erről bővebben a Főmenü súgónál olvashatsz.
Villogó jelzésA program percenként megnézi, hogy érkezett-e új üzeneted. Ha igen, akkor a bal felső sarokban, a játék logója alatt villogni kezd az üzenet () ikon. Erről bővebben a Főmenü súgónál olvashatsz. A villogó jelzés csak VIP tagjaink számára elérhető.
Email értesítőLehetőséged van emailben értesítést kérned az üzenetekről. Így minden újonnan érkezett üzenetnél a program egy emailt küld Neked. Erről bővebben a Beállítások súgónál olvashatsz.

Üzenetek mentése

Mint azt fentebb is említettük, lehetőséged van az üzenetek mentésére. Mindezt az üzenet melletti "Elment" gombra kattintva teheted meg. Ilyenkor az üzenet bekerül a Jegyzetek közé. Erről bővebben a Jegyzetek súgónál olvashatsz.

VIP tagjainknak...

VIP tagjainknak lehetősége van arra, hogy meghatározzák, hogy adott országoktól nem kívánnak üzenetet fogadni (mert például folyamatosan zaklatja valaki). Ilyenkor az üzenetek oldalon, a "Mellőzött országok listája" linkre kattintva megadható annak az országnak a sorszáma, akitől nem kívánsz üzenetet fogadni. Ugyanitt törölni is lehet a már nem aktuális mellőzéseket.

Ha olyan valaki szeretne üzenetet küldeni, aki szerepel a mellőzött országok listáján, akkor nem fog tudni Neked írni, csak egy szabvány hibaüzenetet kap, amiből megtudhatja, hogy nem kívánsz tőle üzenetet fogadni.

A mellőzött országok listája kiterjed a fórumra is, a fórumra írt üzeneteiket sem fogja megjeleníteni számodra a rendszer. A mellőzött országok listája kiterjed a Diplomácia menüpont hirdetéseire is. Ezzel a mellőzött országok mindenféle kommunikáció terén ténylegesen mellőzötté válnak, csak játékon belüli eszközökkel érintkezhettek (támadás, illetve egyéb, játékon belüli akciók).

Ezen kívül, ahogy fent már említettük, VIP tagjaink a bal felső sarokban megjelenő színes villogó ikonnal is értesülnek arról, hogy új üzenetük érkezett.

A VIP tagságról bővebben a VIP súgóban olvashatsz.