Súgó

Témák
FAQ
Bevezető
Fórum
VIP súgó

Országod

Itt nagyvonalakban leírjuk, hogy mire szolgál az Országod menü, milyen információkat találsz benne. Az Országod menü látogatásakor mindig a legfrissebb adatokat láthatod, mindig az aktuális állásodat figyelheted meg.

Az Országod menüben szereplő adatok, információk

Az ország vizuális térképén látod országod fejlettségét. Ahogy növeled a területedet, és ahogy különböző fajta épületeket építesz, úgy változik az országod térképe is:


A térképnek nincs funkcionális feladata, csupán az országod vizuális megjelenítését szolgálja. Amint az egérrel a térkép fölé mész, megjelennek az ország lényeges, számszerű adatai. Lásd lent.

A vizuális megjelenítést kikapcsolhatod a Beállítások menüpontban a "Vegyes" fülnél, illetve automatikusan kikapcsol, amint az 1700 hektáros területet eléred.

Számszerű, konkrét adatok:

Itt találhatók az országodra vonatkozó információk: a hadsereged összetétele részletesen leírva, a morál, a harci kedv, országod nagysága, pénzed, rúnád mennyisége.

  1. Országod sorszáma, ez mindenkinek különböző a játékban.
  2. A csoport, amelyikben országod játszik (bővebben a Csoportrendszer Súgónál).
  3. A foglalkoztatottságodat jelzi. Ha nincs elég embered, akkor a zárójelben található piros szám mutatja hogy hány ember hiányzik ahhoz, hogy minden épületed működjön (bővebben az Intéző Súgónál).
  4. Az első szám a helyezésed (ami az értéked alapján dől el), a második szám pedig a csoportodban játszó összes ország száma.
  5. Itt jelennek meg az üzeneteid. Alapesetben az "üzenetek olvasása" felirat látható (mögötte zárójelben a még nem törölt üzenetek száma). Ha nincs üzeneted, akkor ez a felirat nem jelenik meg. Ha új üzeneted érkezik, és még nem olvastad, akkor a főmenüben a felirat megváltozik, és nagybetűvel figyelmeztet, hogy üzeneted jött.
    FONTOS! Ha az üzenet értesítők opció (részletesebben a Beállítások Súgónál) be van kapcsolva, akkor minden egyes új üzenetnél egy email is érkezik a levelesládádba.
  6. Itt olvashatod az aktuális eseményeidet. A régi eseményeket nem jelzi külön a rendszer: a "Régi események" gombra kattintva megtekintheted őket. Ha olyan dolog történt, mely valamilyen módon érinti az országod, akkor a főmenüben elolvashatod, közvetlenül az üzenetek kijelzése alatt.
    FONTOS! Ha az esemény-értesítők opció (részletesebben a Beállítások Súgónál) be van kapcsolva, akkor minden egyes országodat érintő eseménynél egy email érkezik a levelesládádba.

VIP tagjainknak...
A körváltások kezdeti ideje a súgóban mindenki számára elérhető, VIP tagjaink azonban az országadatok alatt az egyszerűség kedvéért visszaszámlálásos formában láthatják, hogy a következő körváltás hány perc múlva kezdődik. Így nem kell folyamatosan azt észben tartani, hogy mikor van az adott csoport körváltása. (A kiírás nem frissül magától, az oldal betöltésének idejében aktuális állapotot jelzi, ahogyan a kijelzett dátum is.)

A körváltásig hátralévő idő mellett egy kis színes négyzetet találsz. Ez az adott körben elvégzett utolsó távolbalátás eredményét mutatja meg, azonnal, amint belépsz a játékba. A sárga négyzet azt jelöli, hogy még nem volt távolbalátás az adott körben. A zöld négyzet azt jelöli, hogy volt már távolbalátás, és a szerint nem jött sem feléd, sem szövetségeseid felé egyetlen sereg sem (a távolbalátás UTÁN indított seregekről értelemszerűen nincsen senkinek tudomása még). A piros négyzet azt jelöli, hogy volt már távolbalátás, és tart sereg vagy feléd, vagy valamely szövetségesed felé. Bármilyen színű is a négyzet, ha rákattintasz, akkor azonnal, minden további kérdés nélkül egy távolbalátás varázslatot varázsol országod.

Bár nem szorosan a főmenühöz tartozik, fontosnak tartjuk itt megemlíteni, hogy a játék folyamán a bal felső sarokban, a Hódító logó alatt különböző ikonok segítenek abban, hogy tudd, ha valami történik országodban.

Ez az ikon jelzi, ha új üzeneted érkezett. Az üzenetet az Országod menüpontból érheted el, de ha erre az ikonra kattintasz, akkor azonnal az új üzenetekhez jutsz.
Ha szövetségben vagy, és a szövetség fórumára új beírás érkezett, akkor ez az ikon jelenik meg. Az ikonra kattintva közvetlenül a szövetségi fórum oldalra jutsz.
A nem életbevágó eseményeket ez az ikon jelzi. Ezek az események elsősorban az országod állapotváltozásával nem járó, illetve piaci tranzakciókat nem érintő események. Az ikonra kattintva az Országod menüpontba jutsz, ahol elolvashatod az eseményeket.
A piac ikon azt jelzi, ha piacra kitett áruidból valaki vett, illetve azok a piacról országodba visszaérkeztek (vagy rosszabb esetben a túl magas ár miatt elrabolták azokat). Az ikonra kattintva az Országod menüpontba jutsz, ahol elolvashatod az eseményeket.
Ez az ikon jelzi a fontos eseményeket. Ilyen például ha megtámadtak, loptak országodtól stb. Az ikonra kattintva az Országod menüpontba jutsz, ahol elolvashatod az eseményeket.

A különböző ikonok egymás mellett jelennek meg, ha több különböző eseményed/történésed van, akkor azokat mind egyszerre láthatod.

A játék percenként egyszer ellenőrzi, hogy történt-e olyan esemény, ami miatt fel kell hívni a figyelmed valamire, így a villogó ikonok maximum percenként egyszer változnak.

Ha valami történt, de a jelző egy perc után sem jelzi azt, akkor a böngésződ nem frissítette az oldalt megfelelően, ilyenkor lépj ki a játékból, majd lépj ismét be. Ez a jelenség böngészők sajátossága, nem a játék hibája.

A VIP tagságról bővebben a VIP súgóban olvashatsz.