Súgó

Témák
FAQ
Bevezető
Fórum
VIP súgó

Piac

A piac az országok közötti adás-vétel lebonyolításának helyszíne. Ha valamilyen nyersanyagból bővelkedsz, illetve hadsereged létszámát csökkenteni szeretnéd, vagy tekercseidből szeretnél eladni, itt vevőt találhatsz az eladó áruidra. Ugyanez igaz fordítva is: ha valamiből hiányt szenvedsz, vagy sürgősen jól képzett katonákra lenne szükséged, itt bármihez hozzájuthatsz jó áron.

A piac működése

A piac működése nagyjából kimerül az áruk eladásában, és az áruk megvételében.

 1. Árufajták.
 2. Az adott árufajtából, a képen a 4-es számú nyíllal jelzett áron aktuálisan kint lévő mennyiség.
 3. A Te raktáraidban ennyi található az adott áruból.
 4. A piacon kínált áru egységára.
 5. Az általad megvásárolható mennyiség. (Ne feledd ha nem férnek el a raktáraidban a javaid, akkor a felesleg körváltáskor elveszik, és ha a raktárak nem üzemelnek (lásd intéző súgó), akkor 0 fér el mindenből!)
 6. Itt kell megadnod, hogy miből mennyit szeretnél megvásárolni.
 7. Itt adhatod meg, hogy milyen egységáron szeretnéd eladni a kijelölt javaidat.
 8. Ide kell beírnod az eladni kívánt mennyiséget.
 9. Itt kell kiválasztanod, hogy milyen árufajtát szeretnél eladni.

Ha valamit szeretnél venni, akkor a kijelzett maximális mennyiséget, vagy annál kevesebbet vásárolhatsz - értelemszerűen a pénz határt szab. A piac mindig a rajta szereplő termékfajták mindegyikéből a legolcsóbban kínált mennyiséget és árat mutatja.

Ha el szeretnél adni valamit, akkor a vevőtáblázat alatt adhatod meg, hogy miből mennyit kivánsz eladni, és annak darabját hány aranyért. A piacra küldött áruk minimum fél órán át nem kerülnek fel a piacra, de legkésőbb 3 órán belül megjelennek azon, mint eladásra kínált áru. A megjelenést követő 24 órán át nem eladott áruk visszakerülnek az eladójukhoz. Minden árut maximum 50.000 arany egységáron kínálhatsz a piacon.

FONTOS! A piacra küldött áruk azonnal eltűnnek országod készletéből, valamint a megvásárolt áruk azonnal megjelennek ott. Így ne feledkezz meg időben gondoskodni a megvásárolt áruk és katonák férőhelyéről!

FONTOS! A piacra kitett áru a megjelenését követő 24 órában marad csak a piacon. Ha ezidő alatt nem vette meg senki, akkor a piacról az áru kikerül, és visszakapod. A piacon el nem adott árukat minden esetben a piacról kikerülést követő körváltás után kapod vissza. Ez azért lényeges, mert ha így több árud, vagy katonád lenne, mint aminek hely van, akkor egy teljes környi időd van arra, hogy kezdj vele valamit.

A piacról, a kikerülést követő 24 óra elteltével az árud visszavonásra kerül. Azt nem kapod azonnal vissza, csak a következő körváltás végén. A piacról történő visszavonás és a körváltás utáni, országodba visszaérkezés közötti időszakban az áruk sehol nem érhetők el.

A játékban 3 különböző piac létezik, különválasztandó az eladásra kínált árukat. Minden piacot 3-szor látogathatsz egy naptári napon (a naptári nap az egyezményes nemzetközi idő (UTC) szerinti napot jelenti), és minden látogatás alkalmával 20 percet tölthetsz benn. Ha a 20 perc még nem telt el, ám Te mégis elhagytad a piacot, és még a 20 percen belül ismét látogatod, akkor ez továbbra is ugyanannak a látogatásnak fog számítani, nem pedig újnak.

FONTOS! Minden csoportnak külön piaca van. Mindig csak a saját csoportod piacát látogathatod.

Most pedig lássuk, milyen piacok vannak:

Ahmed, a rabszolgakereskedő

Ahmed vérbeli üzletember, viszont nála veheted a legjobb katonákat. Mindenféle katonát találsz itt, és az, hogy minél jobb árat fogj ki, pusztán a szerencsén múlik. Ezen a piacon azonban van egy szabály: az egyes katonai egységeket nem kínálhatod fel eladásra az alap kiképzési költségnél olcsóbban.

Báhia, a papnő

Báhia, a tudományok ismerője, nála tudod pótolni gyorsan a hiányzó tudománytekercseket. Bármilyen tekercset vehetsz nála, ami éppen van raktáron.

Juszuf, a kufár

A harmadik piac felügyelője Juszuf, aki az evilági javakat becsüli a legtöbbre. Nála kapható ugyanis az összes nyersanyag, gabona, valamint rúna és drágakő. Bár lehet, hogy az árak néha borsosak....

Eladatlan áruid...

A piac nem raktár. Csak akkor tegyél a piacra árut, ha azt valóban el szeretnéd adni, és csak olyan áron, amennyiért reális kereslet van az adott árura. A túl magas áron eladásra kínált, és meg nem vett árukat hazafele rablóbandák rabolják el. Ezek a rablóbandák mindenre elszántak, így akár többezres lovasseregeket is képesek elrabolni!

Ne feledd, hogy a hazaérkező áruknak helyet kell országodban biztosítani, legyen szó akár katonai egységről (ide értve a tolvajt és a varázslót is), akár nyersanyagról. A visszaérkezés után a következő körváltásig van időd, hogy valamit kezdj az árukkal. Ha azok nem férnek el, akkor a katonák lefokozódnak, a nyersanyagok pedig elvesznek. Ne feledd, hogy ha országod szabadságon van, a lefokozás, és a nyersanyagok elvesztése akkor is érinti országodat!

FONTOS! Ha összesítve száz, vagy annál több tételed van a piacon, akkor új árut eladásra nem kínálhatsz, ameddig ez az állapot fennáll.

VIP tagjainknak...
 • VIP tagjaink nem napi 3-szor, hanem napi 5-ször léphetnek be minden piacra.
 • Ha már beléptek a piacra, akkor másodpercre pontosan nyomon tudják követni, hogy az aktuális belépésükből még mennyi idő van hátra.
 • 12 óránál hamarabb visszaérő eladatlan áru esetén percre pontosan látják, hogy az áru mikor fog a piacról kikerülni. Az országba a piacról kikerülést követő körváltás végén érkeznek az áruk.


A VIP tagságról bővebben a VIP súgóban olvashatsz.