Súgó

Témák
FAQ
Bevezető
Fórum
VIP súgó

Több saját ország VIP taggá tétele

Mivel a VIP tagság rengeteg előnnyel jár, ezért ha több országod van, akkor érdemes mindet VIP taggá tenni. Erre egy sokkal előnyösebb megoldást kínálunk, mintha minden ország külön, önálló ország volna.

Országok összekapcsolása

Először is szükséges ehhez, hogy az országaidat "összakapcsold", vagyis lejelentsd felénk, hogy melyik a Te országod. Ez a normál játékban eleve kötelességed a szabályok szerint, de az anarchista csoportban is célszerű megtenni az előnyök miatt.

Az Országod menüpontban, az országod adatai alatt van lehetőséged arra, hogy országaidat bejelentsd. Kérünk, hogy az ott leírtakat is figyelmesen olvasd el, mert az országok bejelentési sorrendje nagyon fontos!

A főország

A listán legelső helyen szereplő ország a főországod. Ez egy külön, kiváltságos helyzetben levő ország, mivel VIP tagsága esetén ezzel vehetsz részt az Arénában, ezzel nevezhetsz a hétvégi VIP játékokra, illetve Párbaj nevezésed innen kerül befizetésre (szintén ide kapod meg a Párbaj nyereményedet).

Ezt minden esetben egy külön, teljes országként kell kezelni, a VIP tagság hosszabbításánál/aktiválásánál egy befizetéssel vagy SMS-sel a főországodon kívül más országod VIP tagságát nem hosszabbíthatod/aktiválhatod.

Fontos továbbá, hogy a több országgal kapcsolatos kedvezmények csak akkor élnek, ha főországod VIP tagsága aktív.

A főország után következő országok

A főország után következő országok esetén azonban már egy befizetéssel, vagy SMS-sel nemcsak egy, hanem egyszerre akár három országod VIP tagságát is hosszabbíthatod/aktiválhatod, egy összegért. Ilyenkor a fizetést abból az országból indítsd, amelyiknek tagságát hosszabbítani szeretnéd, és amelyik mögött az országlistában szerepel az a két ország, amelyikek tagságát szintén hosszabbítani szeretnéd. (SMS esetén ennek sorszámát add meg.) Ilyenkor az adott ország, és az azt követő két ország tagsága hosszabbodik/aktiválódik. (Részleteket bankkártyás fizetésről, az SMS küldéséről, illetve a banki befizetésről szóló oldalakon találsz.)

Vagyis az első országra történő befizetést (vagy SMS küldést) követően minden továbbival egyszerre akár 3 ország tagságát is hosszabbíthatod/aktiválhatod. Fontos azonban, hogy ezek az országok mind be legyenek jelentve, mint saját országok. Ha nincsenek, akkor főországként vannak kezelve, és egy befizetéssel (vagy SMS-sel) csupán egy ország tagságát hosszabbítod/aktiválod!

A továbbiakban a bankkártyás fizetést használjuk példának az egyszerűség kedvéért, de SMS küldésére is ugyanez a rendszer működik, ott nem adott országokból kell a fizetést indítani, hanem azok sorszámát kell az SMS-be beírni.

Ha van 3 országod, akkor mindhárom ország VIP tagságának hosszabbításához összesen 2 fizetésre van szükség. Ebből az elsővel a főországod tagságát hosszabbítod, a következővel a másik kettőét. Első fizetéshez főországodba lépj be, és onnan indítsd a fizetést, második fizetéshez a listában másodikként szereplő országból.

Ha van 4 országod, akkor mind a négy ország VIP tagságának hosszabbításához összesen 2 fizetésre van szükség. Ebből az elsővel a főországod tagságát hosszabbítod, a következővel a másik háromét.

Ha van 5 országod, akkor mind az öt ország VIP tagságának hosszabbításához összesen 3 fizetésre van szükség. Ebből az elsővel a főországod tagságát hosszabbítod, a következővel a második háromét, a harmadikkal az ötödikét.

Ha van 7 országod, akkor mind a hét ország VIP tagságának hosszabbításához összesen 3 fizetésre van szükség. Ebből az elsővel a főországod tagságát hosszabbítod, a következővel a második háromét, a harmadikkal a következő háromét.

Ha van 10 országod, akkor mind a tíz ország VIP tagságának hosszabbításához összesen 4 fizetésre van szükség. Ebből az elsővel a főországod tagságát hosszabbítod, a következővel a második háromét, a harmadikkal a következő háromét, a negyedikkel a következő háromét.

Stb.

Bankkártyás fizetéskor az érintett országból belépbe kell a fizetést indítanod, SMS küldése esetén annak sorszámát kell a VIP szó majd a szóköz után beírnod.

Mikor melyik országból fizessek, vagy melyik sorszámát kell megadni?

Ha a főországodra vonatkozik a hosszabbítás/aktiválás, akkor minden esetben abból indítsd a fizetést, illetve SMS küldésénél annak sorszámát add meg. A fizetést tehát ebbe az országba belépve indítsd, SMS-ben a VIP szót és egy szóközt követően ennek a számát add meg, banki átutalás esetén pedig ezt írd a megjegyzés rovatba.

A többi ország esetén, amikor egyszerre esetleg több ország tagságát is hosszabbítod/aktiválod, elegendő csupán az első hosszabbítandó/aktiválandó országba belépve indítanod a fizetést, illetve ennek számát megadni. Ilyenkor annak az országnak, és az azt követő két országodnak a tagságát hosszabbítjuk/aktiváljuk. A sorrendet az országok bejelentésénél határoztad meg.

Elképzelhető olyan eset, hogy csak a főországod tagságát szeretnéd hosszabbítani, de azt többször is egymás után. Ilyenkor ebből indíthatsz több egymást követő egyszeri fizetést, vagy ennek számával küldd az SMS-t többször. Ilyenkor csak a főország tagságát hosszabbítjuk többször egymás után, nem a többi országodra tesszük a tagságot. (Ilyen esetben sokkal jobb a folyamatos fizetést választani, hiszen ilyenkor rendszeresen hosszabbítjuk országod tagságát, mindig csak a szükséges mennyiségű körrel.) Ha a többi országodra szeretnéd ugyanezt, akkor azokba belépve indítsd a fizetést, illetve azok sorszámát add meg.

Mégegyszer emlékeztetünk, hogy bankkártyás fizetés esetén nem szükséges megadni országok sorszámát, automatikusan annak az országnak íródik jóvá a tagság, amelyikből fizetsz. Ha nem főországról van szó, akkor kedvezményként a következő 2 országod is megkapja a tagsághosszabbítást, az előzőekben részletezettek szerint. A tagság hosszabbításáról ilyen esetben üzenetet küldünk a még érintett országoknak is.