Súgó

Témák
FAQ
Bevezető
Fórum
VIP súgó

Vérdíj

Az anarchista csoport mind a 4 szintjén egy plusz játék biztosítja, hogy senki ne unatkozzon, ez a vérdíj.

Védett országok

Az 5. szinten minden reggel meghatározásra kerülnek az aznapi védett országok. Ezt a listát az anarchista csoport fórumán olvashatod, valamint a pontlistában egy kék [*] jelzéssel megkülönböztetve találod őket. Ha valaki a védettség ideje alatt földet foglal ezektől az országoktól, akkor azzal vérdíjat szedhet össze saját magára!

Vérdíjat csak az 5. szinten lehet szerezni!

Vérdíjas országok

Vérdíjat a védett országok támadásával lehet szerezni az 5. szinten. Különböző szintű vérdíjak vannak, a kisebb összegtől a magasabbig. Minél több védett országot támadt valaki, annál magasabb az országára kitűzött vérdíj mértéke. Az első vérdíj megszerzéséhez 11 (10+1) védett ország elleni támadás szükséges.

A vérdíjat már összeszedett országok listáját minden reggel a fórumon olvashatod, feltüntetve az értük járó vérdíjat is. Ha őket sikeresen támadod földre, akkor a föld mellé a vérdíjat is megkapod.

A vérdíj sikeres begyűjtése csökkenti az ország vérdíját.

Szintenként felfele haladva a vérdíjas országok viszik tovább az összegyűjtött vérdíjat, és a maximálisan elérhető vérdíj összege egyre magasabb.

Ha valaki a vérdíjas mivoltát megtartja egészen a 2. szintről való újrajátszásig, akkor neve mellé egy [VÉRDÍJ (2)] feliratot kap mind a pontlistában, mint a fórumon. A szám annak függvényében nő, hogy hányadik alkalommal játszik vérdíjas országként. Amint valaki a vérdíjat elveszti országáról, ez a jelölés elveszik, azt újra visszaszerezni csak újabb 2. szintről való újrajátszással lehet.

Ha egy vérdíjas ország szabadságra megy, akkor szabadságról visszatérve a morálja csak 50%, és csak szép lassan emelkedik vissza a 100%-os maximumra.

Fejvadászok

Azok az országok, akik vérdíjas országokra vadásznak, kiérdemelhetik a Fejvadász címet. Ehhez legalább 11 (10+1) sikeres földre ütés szükséges vérdíjas országok ellen.

Ha egy fejvadász országot földre beütnek, azzal veszít az addig szerzett sikeres vérdíjas ütéseiből.

Fejvadász címet bármelyik szinten lehet szerezni, szemben a vérdíjjal, amit csak az 5. szinten lehet. Ahhoz azonban, hogy a vérdíjhoz hasonló [FEJVADÁSZ (2)] jelölést kapjon valaki, az szükséges, hogy az 5. szintről való fellépéskor már rendelkezzen ezzel a ranggal. Ebben az esetben a 2. szintről való újrajátszás után megkapja ezt a bővített feliratot mind a pontlistában, mind a fórumon. Amint valaki a Fejvadász rangot elveszti, ez a jelölés elveszik, azt újra visszaszerezni csak az 5. szinten megszerzett fejvadász címmel való, 2. szintről történő újrajátszás után lehetséges.

A Fejvadász országokra, a Vérdíjas országokra vonatkozó kibővített szabadság korlátozása nem vonatkozik. Ők tehát nyugodtan elmehetnek szabadságra.


Vérdíj játék csak az anarchista csoportban van, normál csoportokban nincs, és nem is lesz.